ISTARSKI BIJELI TARTUF

Ministarstvo će uložiti značajne napore kako bi se zaštita dogodila što prije

Tekst i fotografije: Glas Istre

Dvodnevni Festival istarskih tartufa, zadnji ovosezonski u zoni najskuplje podzemne gljive na svijetu, u svom je 20., jubilarnom izdanju otvoren 04.11. u Buzetu, u velikom šatoru u Mašimovoj škuji, gdje se predstavilo više od pedeset proizvođača tipičnih domaćih proizvoda, među njima i šest firmi koje se bave otkupom i prodajom tartufa te Udruga tartufara “Istra”.

Savjetnik ministrice poljoprivrede Mario Bratulić, prenio je poruku Ministarstva poljoprivrede te rekao da predstoji novo programsko razdoblje. Planirana su nova sredstva za sve proizvođače, pa tako i za tartufare.

Izvor: Glas Istre

Krećemo sa zaštitom istarskog bijelog tartufa i ministarstvo će uložiti značajne napore kako bi se ta zaštita dogodila što prije, poručio je Bratulić. Tartuf je, naglasio je županijski pročelnik za poljoprivredu Ezio Pinzan, promotor eno gastronomske ponude u županiji. Zahvalio se Udruzi tartufara Istra koja je uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Istarske županije započela s procesom zaštite oznake zemljopisnog podrijetla istarskog bijelog tartufa. Time će se, kako je rekao Pinzan, na jedan poseban, znanstven, stručan i specifičan način, dokazati njegova posebnost u odnosu na sve druge bijele tartufe u svijetu.

Cijeli članak pronađite na sljedećoj poveznici.